“Hout is warm. Het leeft. Als je het aanraakt, neemt het de temperatuur van je hand aan.”

Gepassioneerd vertelt Rein Aardse -oprichter van Open Design Centrum en geestelijk vader van Aardsewerk.- over de materialen waar hij het liefst mee werkt: de meest hoogwaardige houtsoorten. 

Al jaren maakt de ambachtsman vanuit zijn atelier in Leiden de mooiste objecten voor alle mogelijke bedrijven. Toen enige tijd terug zijn schoonvader kwam te overlijden, wist hij dat er ook een andere taak voor hem was weggelegd: zijn creativiteit, vakmanschap en passie inzetten voor iedereen die afscheid moet nemen van een geliefde.

“Niets is belangrijker dan dat laatste vaarwel.”

Daarom heeft hij zijn werkveld van het zakenleven verlegd naar het zeer persoonlijke en maakt hij gepersonaliseerde items voor als een leven geleefd is. 

Alle kennis en vaardigheden die Rein heeft opgedaan tijdens zijn studies aan de de Willem de Koning Academie en de Junior Academie Amsterdam, gecombineerd met zijn jarenlange ervaring als Graphic Designer maakt dat hij alles in huis heeft om creatief én technisch indrukwekkend mooie objecten te creëren. En dat doet hij behalve met vakmanschap, vooral met heel veel liefde.